Er zijn verschillende gietvloeren en ze hebben allemaal een bijzondere uitstraling die weer heel verschillend kan zijn. De overeenkomsten zijn ook bijzonder, namelijk dat ze ideaal zijn voor een moderne woning. Je kunt namelijk zo lekker een industrieel of minimalistische stijl op je woonkamer (of welke willekeurige kamer dan ook) los laten, want de gietvloer is door zijn strakke, minimalistische looks de perfecte basis daarvoor. Check onze blog met tips!

Industrieel design

Een industriële kamer is erg populair en bestaat uit elementen die we normaal gesproken alleen in de fabriek of op een boot tegenkwamen. Denk daarbij aan lampen, lichtbakken, decoraties gemaakt van oude onderdelen van machines. In het begin dat de stijl uitkwam zouden veel mensen gedacht hebben wat al die houten planken van de bouwplaats nu toch weer in de huiskamer deden? Tegenwoordig is het heel normaal om een salontafel van steigerhout op industriële wieltjes te hebben staan. Daar kijkt niemand meer van op.

Minimalistische stijl

Zo weinig mogelijk doen, dat is eigenlijk waar de minimalistische stijl over gaat. Een bank, een stoel en vrijwel geen prullaria. Een beetje spelen met de leegte, licht en ruimte, maar wel met unieke objecten en accessoires (maar wel heel weinig) een persoonlijk statement maken. Hoe minder je doet, hoe gaver het effect. Werk veel met wit, grijs, zwart en max 1 of 2 primaire kleuren. Door met maar met enkele objecten te werken in je minimalistische interieur, zul je eerder een strak geheel krijgen en de gekozen designobjecten komen ook veel sterker naar voren. Vergelijk het maar met een of twee acteurs op het podium of direct 30. De sfeer is dan totaal anders en de focus ligt dan veel meer op het totaal en minder op de dialoog en de handelingen van de acteurs raken makkelijker ondergesneeuwd, er is gewoon te veel om naar te kijken.

“Less is more” (Ludwig Mies van der Rohe, architect)

Minimaal design met een Aziatische twist

Om in een Oosterse sfeer te geraken is het leuk om een zeninterieur te raken. Zo kom je pas echt thuis in een relax makend interview. Je kunt heel mooi natuurlijke materialen gebruiken in je zeninterieur: hout, natuursteen, beton en glas. Je kunt schitterende interieurs inrichten met deze minimalistische stijl.

Scandinavische interieur

In een noordelijk interieur zien we veel materialen uit die streken: wol, huiden, geweien, lichte tinten (waarschijnlijk vanwege de sneeuw), licht of donkerhout. In een landelijk interieur heerst een bepaalde sfeer, gezellig en warm. Een ideaal winterinterieur is het ook.

Betonvloer

Een betonvloer is een ideale manier om een gave basis voor de moderne interieurstijlen te creëren. Juist omdat de betonvloer zo ingetogen oogt, draagt hij de genoemde interieurstijlen. Hij is niet dominant aanwezig, maar bepaalt wel sterk de sfeer.

Meer ontdekken?

Wil je weten wat onmisbare nummers in huis zijn? Wat zijn de voordelen van een makelaar? Ontdek het op onze site.