Makelaar meijer

Lekker werken en gezond blijven: life hacks voor op kantoor

Geplaatst op

Een bureau waaraan je kunt staan om te typen: het is de manier om het nieuwe roken (de hele dag zitten) een halt toe te roepen. Bureau standing is de normaalste zaak van de wereld aan het worden. In deze blog nemen we enkele tips of life hacks met je door die werken op kantoor in de 21ste eeuw een stuk gezonder voor je (medewerkers) gaan maken. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel ermee.

Verstelbaar meubilair

Een belangrijke oorzaak van uitval op het werk zijn overspannenheid en blessures door repeterende bewegingen, denk aan een muisarm en last van de pols door het tikken op een keyboard. Ook verkeerd zitten is een probleem. Het zitten an sich wordt gezien als het nieuwe roken, gecombineerd met te weinig beweging over dag. We zitten in de auto, trein en bus. Wanneer we thuiskomen dan ploffen we het liefst op de bank. Dat zorgt voor een situatie waarbij obesitas en aanverwante zieken op de loer liggen. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven waarmee werkgevers komen om hun medewerkers gezond te houden. Verstelbaar meubilair, zoals een bureau dat op staande hoogte gezet kan worden, hoort daar bij. Maar er is meer…..

·        Verticale tuin

Een gezonde werkomgeving is belangrijk om medewerkers alert en fysiek sterk te houden. Een verticale tuin is een mooie investering in de gezondheid van je personeel, want dit zorgt voor frisse, zuivere lucht. Ook plantenbanken hebben dit effect.

·        Veel ramen

Je wil gewoon werken in een ruimte waar veel ventilatie is. Dan ben je als medewerker alert en lekker productief, want dat is gewoon fijn: om in die flow te zitten. Bovendien is het ook gezond. Wanneer er veel verkeer rond je bedrijf raast is het misschien beter om de filters open te zetten. Het daglicht wat naar binnen schijnt is erg fijn.

·        Een klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing is heerlijk op een snikhete dag. Want met een zomerse temperatuur die door het dak vliegt is het echt niet lekker werken. In een steenkoud kantoor werken is net zo slecht, maar dan de andere kant op. Dus ga voor een prettig klimaat en vraag je medewerkers of de temperatuur aangenaam is.

·        Gratis fruit en groente

Om je medewerkers gezond te houden is het slim om gratis fruit en groente beschikbaar te stellen op meerdere plekken in het bedrijf. Zo komen ze aan hun dagelijkse portie fruit. Daarbij stimuleer je notoire fruitmijders misschien ook wel om thuis meer fruit te gaan eten en dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling.

·        Bedrijfsgym

En als kers op de volkomen verantwoorde, vitaminerijke, low fat and carb taart, is een bedrijfsgym een prachtig initiatief om de fitheid van je medewerkers op te krikken. Na werktijd of juist tussendoor is het mogelijk om eens even lekker aan de slag te gaan op de loopband en andere toestellen. Zo creëer je een soort supermedewerker, bij wijze van spreken.

Conclusie

Als je deze tips opvolgt weten we zeker dat je medewerkers meer tevreden, gemotiveerd en ronduit blij zullen zijn. En een blije medewerker is een productieve medewerker.

Meer ontdekken?

Het leuke van onze site is dat er zoveel verschillende leuke blogs op staan die je kunnen informeren over makelaars. Ook geven we je tips hoe je je interieur kunt veranderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden