Makelaar meijer

Relevantie van vastgoedbeheer in Amsterdam

Geplaatst op

Stel je voor dat je een woning hebt en die staat even leeg. Of een bedrijfspand waar de bestemming nog niet voor gevonden is. In tijden van crisis kan het voorkomen dat panden langere tijd leegstaan. Je loopt dan het risico dat een gebouw, ondanks het kraakverbond, gekraakt wordt en dat er vernielingen aangericht worden. Niet alleen de vernielingen kosten geld, ook de krakers eruit krijgen is een hele episode waar je liever niet in terechtkomt. Vastgoedbeheer Amsterdam zorgt voor zekerheid en orde. Je pand is veilig beheerd door een professionele partij voor een vastgestelde periode. Alles netjes volgens een contract. Vastgoedbeheer is een goede oplossing. Check de voordelen in deze blog.

Kosten besparen

Om de kosten voor reparaties en uitzettingen en bewaking te voorkomen is het slim om een vastgoedbeheerder aan het werk te zetten voor je en dit al voor een fractie van de kosten. Amsterdam is een stad met een beruchte krakersscene die ook na het kraakverbod gewoon doorgaat met kraken. Zij zijn van mening dat bij een te kort aan betaalbare woning (of een tekort aan woningen in het algemeen) mensen zouden mogen kraken. Nu mag het officieel niet, maar met een omweg langs de kraakwet uit 2010 kun je nog prima kraken. Dus we raden je aan om vastgoedbeheer in te schakelen.

Werk uit handen nemen

Een woning beheren kost tijd en tijd is geld. Geld en tijd die je beter aan andere zaken kunt besteden. Vastgoedbeheer is dan een manier om snel en makkelijk de rompslomp uit handen te geven. Hoe kan een vastgoedbeheerder dit voor je doen?

  • Commercieel beheer
  • Technische beheer
  • Administratief beheer

Bij commercieel beheer zoekt de beheerder een huurder voor je pand, deze houdt een oogje in het zeil en maakt het pand voor krakers niet interessant. Want hij huurt en bewoont het immers, daardoor hebben anderen, krakers, geen mogelijkheid (want huur bescherming) het pand te kraken. Dan zou er namelijk sprake zijn van huisvredebreuk en dat mag niet, ook niet toen het kraken nog niet strafrechtelijk aan banden was gelegd. Technische beheer is onderhoud plegen aan de woning. Zo blijft je pand in een goede conditie. Bij administratief beheer neemt de beheerder de papierafhandeling van een pand van je over, dat scheelt een boel geregel. Zeker als je op een zekere afstand van een pand staat, wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland bent, dan kan je het zicht op deze zaken snel kwijtraken.

Conclusie

De nieuwe kraakwerk uit 2010 verbiedt het kraken, maar is te omzeilen waardoor er nog steeds krakers in je pand kunnen gaan zitten. Een boel gedoe waar je niet op zit te wachten. Vastgoedbeheer is een relatief goedkope oplossing waarmee je dit probleem kunt oplossen.

Meer zie?

Check onze site voor onmisbare meubels in je woonkamer en tips hoe je gemakkelijk kunt verhuizen? Doe je voordeel met deze tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden