Makelaar meijer

Verhuizen: dingen om niet te vergeten

Geplaatst op

De periode rond een verhuizing verloopt altijd chaotisch, er moet tenslotte veel geregeld worden. Op de dag zelf lukt het vaak wel om alle benodigde spullen naar het nieuwe adres te krijgen, maar er zijn ook dingen die regelmatig vergeten worden. Je leest er meer over in deze blog, zodat jij al je bezittingen overkrijgt.

Tuingereedschap

Vaak ligt de focus van de verhuizing op het huis, waardoor er regelmatig spullen in de tuin of in de schuur worden vergeten. Neem bijvoorbeeld de tuinverlichting of de waterslangen. Het is natuurlijk zonde als je deze zaken opnieuw moet aanschaffen op je nieuwe adres, dus vergeet vooral je garage of tuinhuisje niet na te lopen als er een verhuizing voor de deur staat.

Persoonlijke documenten

Je bewaart nogal wat documenten: contracten, polissen, afschriften of belastingoverzichten. Als je zoals de gemiddelde Nederlander één plek hebt om deze zaken op te bergen, kan het verleidelijk zijn om alles weg te gooien als je gaat verhuizen. Maar aangezien er vaak belangrijke zaken tussen zitten, is het aan te raden om een aantal weken voor de verhuizing de administratie door te nemen. Bij sommige zaken, zoals de belasting, moet je een aantal jaar na aangifte bepaalde uitgaven nog kunnen aantonen. Sorteer dus van tevoren alle belangrijke documenten, zodat deze meegaan naar je nieuwe adres.

Sleutels

Hoeveel reservesleutels had je ook alweer van de garagedeur? Hebben je schoonouders ook een sleutel van de achterdeur? Als je ergens langere periode hebt gewoond, is de kans groot dat er hier en daar sleutels zijn uitgedeeld. Maar ook dat er sleutels overal en nergens verspreid door het huis liggen. Loop dus je hele huis na om sleutels te ontdekken en vraag familie en buren om alle sleutels in te leveren.

Wil je echt zorgeloos verhuizen? Huur dan een verhuisbedrijf in om alle zaken te regelen. Door de ervaring worden veelgemaakte fouten voorkomen. In de regio Rotterdam kun je terecht bij Willemse Verhuizingen.

Gerelateerde berichten

Hoe kan ik makkelijker verhuizen?

We willen je graag een aantal tips meegeven waarmee je op een goede manier, echt de professionele manier, kunt verhuizen. Benieuwd hoe dat in elkaar...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden