Makelaar meijer

Babykamer inrichten? Check deze leuke tips

Geplaatst op

Het gebeurd niet zo vaak dat er een kleintje komt en je de babykamer in kan richten. Daarom is het wel extra leuk om wat inspiratie te krijgen over hoe je het design kunt inrichten. Kijk daarom snel met ons mee in deze blog waarin we een aantal toffe ideeën aan je geven. Laat je inspireren!

Muurstickers

Muurstickers babykamer zijn populair en roepen een bepaalde sfeer op in de kamer. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een sticker van krijgen, maar de meest leuke stickers voor een babykamer hebben verschillende eigenschappen die ze geschikt maken voor deze kamer:

  • Zachte kleuren
  • Vrolijke ontwerpen, zoals dieren, sprookjesachtige bomen en fabelfiguren
  • Ook meer abstractere vormen zijn in trek bij jonge ouders

Verder denken

Het leukste is om een kamer in te richten die voor een baby geschikt is, maar waarin je kind ook een beetje kan groeien. Zodat hij of zij langer plezier kan hebben van de kamer.

Praktisch

Het is belangrijk om ook aan jezelf te denken wanneer je een babykamer inricht. Zo zul je waarschijnlijk zelf ook geruime tijd in de kamer doorbrengen. Zoals bij het voeding geven of om je kind te troosten. Dan is het wel fijn om ook een plek te hebben waar dit makkelijk kan. Richt een hoek van de kamer in. Daarbij is een nachtlampje ook erg handig. Dit helpt jou vooral je weg naar de wieg zonder pyjamascheuren te vinden.

Zachte vloerbedekking

Een zachte vloerbedekking is fijn, zo kan je kind als het groter is comfortabel rondkruipen. Het verzorgingsdeel van de kamer zou je kunnen inrichten met een vloergedeelte dat makkelijk afneembaar is, zoals laminaat, vinyl of gietvloer (waarbij het kruipgedeelte dan bedekt wordt met een dik kleed). Praktisch nut en comfortabel genoegen kan dus heel goed samengaan.

Leuke knuffels

Babyknuffels zijn een apart soort, omdat ze vaak (zeker de favoriete) lang blijven bestaan nadat de kamer al veranderd is in een tienerkamer of de ene kleine de ander afgelost heeft. Het is daarom leuk om te kiezen voor speciale materialen die lang meegaan. Vaak zijn handgemaakte knuffels van een beter en sterker materiaal gemaakt. Zelf een knuffel maken van een duurzaam materiaal (natuurlijk veilig zonder plastic oogjes) is het allerleukst. Zoek op internet naar manieren en materialen om je eigen knuffel voor je kind te realiseren. Een cadeau dat lang meegaat! Geef de knuffel een prominente plek in de kamer, tot de tijd dat je kleine ermee kan spelen.

DIY

De stoel van je opa opknappen en dan in de kinderkamer van je kleine zitten. Een mooi idee toch, die connectie tussen de generaties? Een object of meubelstuk kan veel emotionele waarde hebben. Dit een prominente plek in de babykamer geven is dan heel mooi! Het is extra mooi om het dan een nieuwe look te geven, zodat het past binnen de nieuwe stijl. Natuurlijk is het geen vereist, want we kunnen ons voorstellen dat je het niet wilt aanpassen. Maar soms is dat juist wel heel mooi en een gepaste designoplossing.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer over het inrichten van je interieur. Hoe kies je het beste topdekmatras eigenlijk? Met deze tips richt je gemakkelijk een zeninterieur in!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden