Makelaar meijer

Naar de kern met een zeninterieur: betonlook gietvloer

Geplaatst op

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

De charme van de betonvloer is door veel mensen herkent en erkent als supersfeervol. In een zeninterieur is de betonvloer zeker geen onbekende. Vooral het basale karakter van de vloer trek veel mensen aan. We nemen in deze blog een mooie alternatief voor de betonvloer met je door: de gietvloer. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Rustige plek

In je interieur wil je helemaal kunnen ontspannen. Een woning is natuurlijk veel meer dan alleen een plek om te wonen. Het is een plaats waar je 100% jezelf kunt zijn en bezig bent met de dingen waar je omgeeft. Natuurlijk dit laatste in relatie met mensen waar je omgeeft. Een interieur met een elementaire vormgeving zorg voor een rustige omgeving waarin je je geest leeg kan maken. Dat voorkomt overspannenheid en overbelasting.

Lange traditie

Een zeninterieur staat in de lijn van een lange ontwikkeling waar we het begin van kunnen ontwaarden in de zentraditie. Wat is er in deze traditie belangrijk? In deze stroming vinden een nadruk op de eenvoud. Dit zien we ook terug in een zeninterieur. Vaak zien we in zo’n interieur:

  • Natuurlijke materialen: beton, bamboe en hout
  • Fontein
  • Boeddha
  • Meubels met minimalistische ontwerptaal

De kern van een minimalistisch interieur is in feite de grote hoeveelheid leegte. Hoe meer leegte, hoe minimalistischer het design.

Voordelen betonlook gietvloer

De betonvloer is populair, maar er kleven wel wat nadelen aan. Het type vloer gaat niet goed samen met vloerverwarming, omdat het scheurt. Aan de nadere kant kun je hier plezier van hebben wanneer je houdt van een extra industriële setting. De scheuren ontstaan veelal door werking van warmte en koude. Een betonlook gietvloer is flexibel en beweegt mee, dit omdat deze grotendeels bestaat uit kunststof. De betonvloer zorgt voor een behoorlijke hoeveel stof, maar een betonlook gietvloer heeft dit probleem niet, ook weer vanwege het materiaal waarvan het gemaakt is. Een ander leuk voordeel van de betonlook gietvloer is dat deze in verschillende kleuren te verkrijgen is.

Conclusie

In een zeninterieur kom je gemakkelijk tot rust, dit komt door de minimalistische vormgeving. Eenvoudige vormen zijn namelijk gemakkelijk te percipiëren door onze geest en dat heeft de voorkeur boven ingewikkelde vormen. Mensen (de geest) zoekt in de regel naar de eenvoudigste weg, waar de minste energie voor nodig is. Alleen de eenvoudigste weg is niet altijd gemakkelijk te vinden. In de zen gaat het hier ook om en dit komt tot uitdrukking in je zeninterieur. Het is niet voor niets dat er een traditie van overlevering rond dit oosterse systeem heen gebouwd is, omdat het tijd kost een eenvoudig idee uit te werken dat een krachtige uitwerking heeft.

Meer zien?

Op onze site vind je waarom mensen in t’ Gooi willen wonen en hoe je lekker gezond blijft op kantoor! In onze blogs vertellen we je meer over wonen en het onderhouden van je woning.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden