Makelaar meijer

Laminaat is een topper: budgetvloer voor thuis

Geplaatst op

Laminaat heeft verschillende voordelen voor een grote groep mensen. We horen vaak dat het vooral de betaalbaarheid is waar mensen voor vallen, maar er zijn meer dingen die dit vloertje populair maken. We nemen ze in deze blog met je door. Check ze zelf en doe er je voordeel mee. Laminaat amsterdam helpt je graag om de beste laminaatvloer voor jouw woning te vinden.

Wat is laminaat?

Laminaat bestaat uit hout dat in lagen op elkaar gemaakt wordt. Niet alleen bestaat het uit hout, maar ook uit kunststof. De bovenste laag van het laminaat bepaalt voor het grootste deel de waarde. Melanine is de kunststof die de slijtvastheid aan de laminaatvloer geeft. Er bestaan verschillende klassen, die lopen van laminaat dat veel gebruikt wordt tot laminaat waar zelden op gelopen wordt.  De lagen worden stevig op elkaar geperst en vormen een geheel: de laminaatplank.

Veel keuze

Er zijn meerdere ontwerpen waaruit je kunt kiezen:

  • Houtmotief
  • Aarde tinten
  • Waterproof laminaat

De garantie die je met laminaat hebt is dat het relatief lang meegaat, wel zo’n 10 a 15 jaar. Een hele tijd voor zo’n voordelige vloer.

Makkelijk

De laminaatvloer is makkelijk op het gebied van onderhoud en ook zeer gemakkelijk te leggen. Voor het beste resultaat is het goed om de vloer door een expert te laten leggen. Dan oogt het strak en professioneel.

Stijlen

Er zijn verschillende stijlen waarmee je woning mooi in te richten is. Laminaat pas bij veel verschillende stijlen, zoals de: industriële, Scandinavische en minimalistische. Bij de eerste stijl gaat het om strak design, robuuste lampen uit de fabriek en beton. De tweede laat hertengeweien, kleden en fluffy kussens zien. Natuurlijke elementen als hout spelen een rol. Stijl drie gaat uit van het devies: ‘Less is more’. Hoe minder je doet hoe beter, maar doe wat je doet wel lekker strak. Een laminaatvloer is populair binnen deze stijlen. De grote concurrent is de gietvloer, maar je kunt deze types ook combineren, om bijvoorbeeld verschillende delen van een open interieur in te delen / op visuele wijze van elkaar te scheiden.

Conclusie

Verschillende soorten laminaat hebben verschillende toepassingen. Zo is er voor elk vertrek en gebruiksprofiel een laminaatvloer te vinden. Door de relatief lage prijs en lange levensduur is de laminaatvloer een ideaal type voor starters en mensen met een klein budget.

Meer ontdekken?

Ontdek de gietvloer en richt je babykamer in met leuke ideeën. Laat je inspireren. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden