Makelaar meijer

Sneller een woning in Amsterdam vinden met een makelaar

Geplaatst op

Je wilt als starter niet te veel betalen voor een woning, maar zonder makelaar kun je dat laatste wel vergeten. In Amsterdam zijn de woningen prijzig, dat weet iedereen. Daarom is een woning daar ook niet voor ieders beurs geschikt. Wanneer je wel wat meer te besteden hebt, ook als starter, dan is het goed om een makelaar in de arm te nemen, want deze professional kan je helpen de prijs te drukken. Kijk snel met ons mee naar de dingen die de makelaar voor je kan doen. Makelaar Amsterdam helpt je graag om de woning van je dromen te vinden. Een goed idee!

Een allround woningprofessional

Met een makelaar aan je zijde heb je allround professional met een scherp oog voor de markt en wat de prijzen van de huizen doen. Hij of zij kan je helpen om de woning van je dromen te vinden. Daarnaast kan deze ervaren expert je advies geven, want veel mensen die hun huis aan je willen verkopen zullen niet het achterste van hun tong laten zien als het gaat om de werkzaamheden die er nog aan het huis moeten gebeuren.

Rasechte onderhandelaar

Wanneer je als particulier solo op de huizenmarkt in Amsterdam gaat oriënteren en besluit een woning aan te kopen, dan staat dat je natuurlijk vrij. Maar dan krijg je wel te maken met makelaars die de woning voor de beste prijs aan je willen verkopen en dat is de beste prijs voor de verkopende partij. Het zijn rasechte onderhandelaars waar je mee te maken hebt. Het meest slimme is om ook een makelaar in de arm te nemen. Dan is het schaakbord in eens totaal anders verdeeld. Makelaar A en B onderhandelen, ze “strijden” als in een Dragonball Z gevecht om de beste prijs voor hun cliënt. Natuurlijk leven we in Nederland dus wordt er ook flink gepolderd in het poldermodel, waarbij niemand eigenlijk het volle pond krijgt. Maar toch bespaar je met een makelaar geld.

Hoe betaal je de makelaar?

Een makelaar ontvangt courtage, dat is een duur woord voor een bepaald percentage van het koopbedrag van de woning. Wanneer deze expert je niet kan helpen een woning te kopen in Amsterdam, dan heeft hij of zij pech, want dan vangt deze professional geen cent. Dit noemen we ook wel een no cure, no pay. Koop je het huis, dan regelt de makelaar het papierwerk. Lekker handig, dan zit jij niet met de rompslomp.

Conclusie

Een makelaar in de arm nemen is een manier om flink wat geld te besparen op een huis in Amsterdam. Deze specialist is een sluwe onderhandelaar en heeft inzicht in de gangbare prijzen in de markt. Je betaalt hem of haar via courtage, een percentage van de koopprijs.

  • Sneller kopen
  • Betere prijs, geld besparen
  • Geen romplomp met papierwerk

 

Meer leren?

We houden je op de hoogte van de verschillende trends op de huizenmarkt en brengen je het laatste nieuws. Ook leer je geld besparen met muurisolatie. Check de tips en enjoy the benefits.

Gerelateerde berichten

Hoe kan ik makkelijker verhuizen?

We willen je graag een aantal tips meegeven waarmee je op een goede manier, echt de professionele manier, kunt verhuizen. Benieuwd hoe dat in elkaar...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden