Makelaar meijer

3 belangrijke zaken voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning gaat betrekken, dan is het belangrijk dat je met verschillende zaken rekening houdt. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je een nieuwe woning hebt, maar je moet proberen om in je enthousiasme niet de volgende 4 belangrijke punten over het hoofd te zien!

1. Sloten vervangen

Als je een bestaande woning hebt gekocht, dan krijg je bij de overdracht bij de notaris doorgaans alle sleutels van de vorige eigenaar. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je goed van vertrouwen bent en dat de eigenaar niet echt kwaad in de zin heeft. Toch doe je er goed aan om een slotenmaker in te schakelen om zo snel mogelijk je sloten te vervangen. Het idee dat in wezen een onbekende de sleutels heeft van je woning, is een idee waar mensen niet bepaald van ontspannen!

2. Geef je adreswijziging door

Wanneer je een nieuw woonadres hebt, dien je dit ook bij diverse instanties aan te geven. Als je je adres doorgeeft bij de gemeente waar je nu een nieuwe inwoner van bent, dan geven zij dit ook door aan de belastingdienst en andere instanties die gelieerd zijn aan de overheid. Je zult je adreswijziging nog wel door moeten geven aan bijvoorbeeld de volgende instanties.

Checklist

  • Zorgverzekeraar
  • Autoverzekeraar
  • Telefoonmaatschappij
  • Kranten/tijdschriften/lidmaatschappen
  • Nutsbedrijven

3. Houd je portemonnee goed in de gaten

Als je een nieuwe woning betrekt, heb je misschien al grootse plannen opgesteld over wat je wilt doen met de inrichting, indeling en eventueel een verbouwing. Heb je toevallig een mooie smak geld in je bouwdepot staan? Let dan extra goed op! De eerste weken en maanden kan het zomaar zijn dat je erg veel geld gaat uitgeven aan nieuwe meubels, een nieuwe vloer, een nieuwe keuken, etc. Dit zorgt ervoor dat je zeker de eerste maanden wat minder geld zult overhouden. Houd hier dus rekening mee en schaf niet alles tegelijkertijd aan!

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden